Областен координатор в оставка: Отлив на членове и симпатизанти на НДСВ
Областен координатор в оставка: Отлив на членове и симпатизанти на НДСВ / netinfo

Областният координатор на НДСВ в Пловдив Стоянка Димитрова е подала оставка, научи Дарик. Този акт не е пряко свързан със събитията снощи в парламентарната група, нито с катастрофалния изборен резултат на партията в Пловдив, заяви Димитрова. Тя посочи, че е подала оставката си миналата седмица заради невъзможност нормално да работи с новия член на Политическия съвет на НДСВ Меглена Русинова, която е и заместник на областния управител на Пловдив.

Димитрова заяви, че не е очаквала да се стигне до изключване от партията на знакови фигури от партията. Тя прогнозира, че това ще доведе до още по-голям отлив на членове и съмишленици в Пловдив, отколкото на изборите. Не нося отговорност за катастрофалния резултат в Пловдив, защото нямах възможност да вземам решения и само символично бях заместник-председател на предизборния щаб, добави Димитрова. Тя заяви, че остава редови член на НДСВ.

Поне други трима учредители на партията в Пловдив обмислят да я напуснат, установи Дарик при разговори с активисти. Те обаче ще изчакат няколко дни, докато се изясни дали низвергнатите Пламен Панайотов, Владимир Дончев, Борислав Ралчев, Борислав Великов и Атанас Щерев ще градят ново формирование. Голяма част от пловдивските активисти смятат, че от НДСВ е трябвало да си отидат не изключените, а тези, които имат вина за краха на местния вот.