За най-големия държавен завод за първи път е осигурена линейка
Новото ръководство на ВМЗ-Сопот задейства социалния пакет и започна изплащане на ваучери всеки месец, съобщиха от Министерство на икономиката.

Бивш шеф на ВМЗ-Сопот: Търсенето на продукцията се повиши рязко, има поръчки за 2 г. напред

Те се увеличат от 80 на 200 лв. Това се случва три седмици след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на заплатите с 200 лв. на работещите в завода и след като бе сменено ръководството там.

В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна. На територията бяха поставени кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в края на 2000 година.

Започна и ремонт на вентилационните системи. Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.

Ексшефове от ВМЗ-Сопот: Устно ни наредиха дестинацията да се замени, без да се споменава Украйна

Той е разпоредил спешно да се оборудва и линейка - оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират
четири медицински пункта.

Иван Иванов е дал указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.

Конкретните мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично.