Заради липса на материали
Синдикалните организации КТ "Подкрепа" и КНСБ във "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) ЕАД - Сопот настояват за спешна среща с вицепремиера и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Ексшефове от ВМЗ-Сопот: Устно ни наредиха дестинацията да се замени, без да се споменава Украйна

В адресирано до нея писмо, разпространено и до медиите, се посочва, че организациите имат информация от свои членове за липса на материали за основното производство.

Според тях няма яснота за бъдеща доставка. Това ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а оттам и до поемане на неустойки, коментират от синдикатите.

Темата според тях е част основната им задача - запазване на работните места и редовното получаване на достойни трудови възнаграждения.

От организациите настояват за среща, на която да се обсъдят възникналите проблеми във „ВМЗ“ ЕАД. В противен случай за пореден път ще вземем необходимите мерки за запазване на нашия завод, като водещо дружество в оръжейната индустрия на България, заявяват синдикатите.

Нинова: Главният секретар на президента го уличи в търговия с оръжия за Украйна

Те са категорични, че действията им нямат никакви политически мотиви, а са само и единствено в защита интересите на колектива на ВМЗ.

На 28 юни Корнелия Нинова представи пред журналисти докладна записка от вече бившия изпълнителен директор на ВЗМ-Сопот до Съвета на директорите на дружеството, от която става известно, че България не е изнасяла оръжие за Украйна.
БТА