Изпълнителните съвети към КТ "Подкрепа" и КНСБ към ВМЗ-Сопот се събират на спешно заседание заради внезапната смяна на борда на директорите на оръжейницата, предаде БНР.

Те ще обсъдят съвместните си действия и дали да започнат протести срещу решението на „Държавната консолидационна компания” и вицепримиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова да сменят борда. В петък министър Нинова обяви, че ВМЗ-Сопот само за три месеца от печалба над 3 млн. лв. се е стигнало до загуба от 1 млн. Тя добави, че държавното дружество е отказало да плати дивидент на държавата и е започнало да разпродава обособени части от ВМЗ.

Сменят ръководството на ВМЗ-Сопот (ВИДЕО)

Заради това внезапно в петък бе сменен целият борд на държавното дружество. Изпълнителният директор Иван Стоенчев, назначен през февруари, обаче запазва поста си. Ръководството на община Сопот също не е съгласно с промените в борда.

"Професионализмът" в други области и "почтеността" не са единствените критерии, на които трябва да отговоря ръководството на военно-промишления комплекс, който е структуро-определящ за икономиката и сигурността на страната, посочват от общината.
БНР