Няма да застрояват частния парк в Пловдив
Няма да застрояват частния парк в Пловдив / Фейсбук
Частният парк в "Сверен" няма да бъде застрояван. Това стана ясно от думите на кмета Иван Тотев по време на символичния старт на ежегодното миене на пловдивските улици. 

След проведените срещи със собственика на парцела Байрям Солак и с жителите на квартала, се е взело решение до дни инвеститорът да представи своите предложения до градската администрация за мястото. След това местната управа ще излезе с решение по казуса, като то няма да минава задължително през закупуване на въпросния имот от 16 дка, обясни още кметът. 

Припомням, че на сесията на Общинския съвет миналата седмица хората, които излязоха на протести срещу застрояването на парцела, заявиха своите искания пред градските старейшини. 

Жителите на "Северен" притиснаха с въпросите си и градоначалника. Тотев им обясни, че ако се налага, за да може зеленото пространство да остане място за отдих и игра, както досега, парцелът може да бъде купен от Общината, но не за повече от сумата, за колкото е продаден при последната сделка.

Междувременно, от днешните думи на кмета стана ясно още, че до лятото на тази година Зоологическата градина в града трябва да отвори врати за посетители.