Надзорниците в цайтнот за Градски транспорт
Надзорниците в цайтнот за Градски транспорт / netinfo
Надзорният съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация ще обсъди днес създадената ситуация с продажбата на 67% от акциите на “Градски транспорт” на “Транс сити”, а новият Административен съд ще заседава по нова жалба на нереализирания купувач в предишната приватизационна процедура - “Хеброс бус”. В същото време общинския превозвач спешно се нуждае от нов собственик, който да изплати заплатите на персонала и да покрие задълженията към кредиторите.

До следващия вторник трябва да бъде подписан договора със спечелилата търга с явно наддаване фирма “Транс сити”. Преди дни обаче Пловдивският Окръжен съд постанови, че отстраняването на победителя в предишната приватизационната процедура - “Хеброс бус”, е неправомерно, тъй като такъв договор не бе подписан не по негова вина. Според магистратите, Надзорният съвет на Общинската агенция за приватизация няма право да коригира парафирания договор, а единствено да го одобри или отхвърли.

В резултат общинският превозвач се оказа едновременно с двама кандидат - купувачи, а магистратите задължиха Надзорния съвет отново да разгледа предварително парафирания договор с “Хеброс бус”.

Новият Административен съд – Пловдив ще заседава за пров път по четвъртото заведено дело от фирма "Хеброс бус" за приватизацията на “Градски транспорт”. То е срещу решението на Пловдивския Общински Съвет за прекратяване на приватизационната процедура с фирмата. Припомням, че общинските съветници откриха нова процедура за продажбата на 67% от акциите на “Градски транспорт” чрез явен търг, без да изчакат решението на съда по жалбата на “Хеброс бус” срещу отказа да Надзорния съвет на ПОАП да одобри без корекции парафирания с нея договор.