Hills of Rock
Hills of Rock / снимка: Кирил Кирилов
Hills of Rock
94056
Hills of Rock
  • Hills of Rock
Между 10 и 12 хил. посетители се очакват на първото издание на музикалния фестивал Hills of Rock, който ще се проведе на 30 юни и 1 юли в Пловдив. Това съобщи един от организаторите на безпрецедентния форум Иван Несторов-Амебата. По думите му при наличие на интерес, фестивалът ще продължи да съществува и след 2019 г., когато градът под тепетата ще бъде Европейска столица на културата.

Три сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене, ще има на Hills of Rock: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена “На тъмно”). Във фестивала ще вземат участие 32 групи. Наред със световни звезди, ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите български групи. Освен Evanescence и Guano Apes на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл група Imminence и българските SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller.

Фестивалът ще се проведе в парка около Гребен канал Пловдив.

Фестът ще последва практиката на редица международни фестивали и още от първото си издание ще въведе безкешово разплащане, за да намали чакането на опашки на баровете и местата за хранене. Всички плащания ще стават със специалната карта Hills of Rock Card.

Чуйте и от приложеното аудио.