Мозер зарязва лозя в Карабунар в памет на Георги Стойнов
Мозер зарязва лозя в Карабунар в памет на Георги Стойнов / netinfo
Парламентарната група на БЗНС НС подписа вот на недоверие към правителството заради незадоволителната борба с престъпността и слабата дейност на съдебните органи, заяви днес в Карабунар лидерът на земеделците Анастасия Мозер. Според нея днешният вот на недоверие едва ли ще има резултат. В България престъпления има, наказани почти няма, а правителството само се тупа по рамото, каза зам. председателят на Народното събрание.

До събора в Славовица обединението на земеделските формации да стане факт, пожела областният лидер Емил Йончев. Очаква се до края на февруари двете постоянни присъствия на БЗНС и БЗС да определят датата за общ конгрес.

Анастасия Мозер пожела на жителите на село Карабунар берекет, гроздето да бъде достатъчно, а виното хубаво. Тържествата по зарязване на лозовите масиви бяха в памет на Георги Стойнов, основал пазарджишката земеделска организация преди 102 години. Карабунар помни и Александър Стамболийски, който често говорел в центъра на селото пред Джоневия хан.

Жителите на Карабунар празнуват Трифон Зарезан за седма поредна година. Винар номер едно на Карабунар за 2008 година стана Георги Посталков. По едно дъбово петдесетлитрово буре получиха победителите в четирите състезателни категории за производство на бели, памидови, купажни и сортови вина.

Две хиляди литра безплатно червено вино и кебапчета бяха раздадени на жителите на селото и гостите. Кметът на селото обяви, че се надява до края на есента на територията му да се построят две нови винарски изби, които ще осигурят постоянна или сезонна работа за над 100 души.