Младоженци все по-често си казват ДА на нестандартни места в Смолянско
Младоженци все по-често си казват ДА на нестандартни места в Смолянско / Дарик архив

Сватбена церемония сред естествената среда на Смолянските езера се състоя през почивните дни в живописната местност край Смолян, съобщиха от Общинската администрация. Младоженци избират все по-нетрадиционни места в Родопите, за да кажат съдбовното „да”, а Ягодинската пещера, панорамните площадки „Орлово око” и „Вълчи камък” се превръщат напоследък и в дестинации за сватбен туризъм.

Младата двойка премина през арки с цветя, алея с шишарки и букети на фона на отблясъци от едно от Смолянските езера, обясняват общинари. Романтичната церемония за сключване на брак е продължена с венчавка в параклиса край езерото, а партито в шатри на поляните допълва атмосферата.

Според данни от Общината сватбите сред Смолянските езера и на открито в околностите на града са предпочитани от част от новобрачните двойки.

Сватба е заявена през почивните дни и в Ягодинската пещера. Сред причудливите карстови форми и тишината на красивото подземие са извършени десетки бракосъчетания през последните години. В списъка на нетрадиционните места за венчавка през това лято попадна и кулата „Снежанка”, в която бе подслонено сватбено парти. Има и няколко церемонии, които са направени и в бележити местности в близките села.