Марица-Динамо
Марица-Динамо / http://volleymaritza.bg
Волейболният тим на Марица (Пловдив) посреща днес от 18:30 часа в зала "Колодрума" един от най-добрите отбори в света - Динамо (Казан).
Двубоят е исторически първи за български тим в груповата фаза на най-престижния клубен турнир.
 
Руският тим пристигна в Пловдив във вторник, 12 декември и проведе първата си тренировка на българска земя. Старши треньорът на Динамо Ришат Гилязутдинов поведе към България същите 14 състезателки, които преди 4 дни спечелиха седмата поредна победа за тима в Суперлигата на Русия.
 
Звездата на Динамо е капитанката на българския национален отбор Елица Василева. „Марица са направили нещо достойно като подготовка и условия, щом са стигнали до групите. При нас доста се коментираше успеха на Марица срещу Енисей. Треньорите ни са впечатлени”, заяви Василева при пристигането на руския тим в България.

Елица Василева
Елица Василева /btv

В лагера на определения за номер едно в класацията Спортист на Пловдив за 2017 година очакват с нетърпение първия мач на български женски волейболен отбор в Шампионслката лига. 

Казан са наистина много класен отбор, може би един от най-силните в света. В този турнир няма лесни мачове. Подготвени сме за мача и момичетата са доста ентусиазирани”, заяви наставникът на българския шампион Иван Петков ден преди двубоя.

Иван Петков
Иван Петков /btv

Билетите за срещата са на цена от 8 лв. и могат да се закупят на място в зала "Колодрума". Входът за ученици и пенсионери е безплатен.