Кюмюрджиев укротява разбунтувалите се собственици на незаконни къщи в Шекера и Арман махала
Кюмюрджиев укротява разбунтувалите се собственици на незаконни къщи в Шекера и Арман махала / netinfo
Председателят на Общинския съвет на Пловдив Йордан Кюмюрджиев ще има срещи утре с живеещите в Арман и в Шекер махала след днешния протест на 100-ина роми и турци пред общината заради издадени заповеди за събаряне на 50 незаконни къщи срещу Текстилния комбинат “Марица”. Според разбунтувалите се собственици, постройките са отпреди половин век и трябва да им се даде възможност за узаконяване.

Голяма част от къщите, за които в петък са връчени заповеди за събаряне, са вдигнати наскоро върху трасето на предвидения според устройствения план нов път към КАТ, каза пред Дарик кметицата на "Северен" Ина Филипова. Тя бе категорична, че няма да отстъпи в намерението си да спре незаконното разрастване на Арман махала на север и на Шекер махала - на запад.

Преди половин час в кметството на Северен започна среща между д-р Филипова и протестиращите. Преди нея кметът заяви, че ако има възможност, ще се обсъди незаконните къщи да останат временно до започване строежа на пътя, а за тези, които са встрани от трасето - да започне проектиране, което трябва да бъде платено от собствениците.