Калоферските шивачки шият нови дрехи за армията
Калоферските шивачки шият нови дрехи за армията / снимка: dariknews.bg/архив
Калоферските шивачки шият нови дрехи за армията
79093
Калоферските шивачки шият нови дрехи за армията
  • Калоферските шивачки шият нови дрехи за армията

Над 70 700 униформени дрехи ще изработват шивачките от "Интендантско обслужване" - Калофер в следващите 6 месеца. За първи път от 2013 година държавното дружество успя да се пребори за такава голяма поръчка от Министерството на отбраната, съобщи за Дарик изпълнителният директор на фирмата Ганчо Караджов.

Камуфлажните дрехи не са комплекти, а отделни бройки летни клинове, ризи, шапки, зимни шуби с или без подплата според нуждите на военнослужещите. Те са ги заявили отдавна, но едва сега се обявява поръчката за изработването им. По договор униформените дрехи трябва да са готови до 6 септември, уточни Ганчо Караджов.

Особено внимание се обръща на качеството. Всичко се изработва с български платове, ципове, копчета, вати, като се гарантира качеството на униформите, защото преди при предишни поръчки имаше проблеми с това, обясни директорът.

В момента в "Интендантско обслужване" - Калофер няма напрежение, има осигурена работа и поръчки. Сега във фирмата работят 168 души, а през септември 2013 г., когато поех дружеството, бяха 71 човека. Увеличихме състава, за да можем да изработваме поръчките на външни клиенти. Шили сме униформи за армиите на Италия, Германия, Чехия, за противопожарните служби в Кувейт и всичко сме изпълнявали качествено и в срок, заяви Ганчо Караджов.