Започва повторният процес за жестокото убийство на жена в Пещера
Започва повторният процес за жестокото убийство на жена в Пещера / netinfo

Счупен крак на адвокат стана причина за отлагане на делото срещу Георги Генов, обвинен за жестокото убийство на съпругата си Катя. Още в началото на днешното заседание се разбра, че защитникът му Николай Антов е претърпял инцидент, получил е сериозна травма и не може да се яви в залата.

Председателят на петчленния съдийски състав Веселин Петричев предложи на обвиняемия няколко варианта. Първия – да му бъде назначен служебен защитник, тъй като иначе се очертава отсрочването на процеса да е за дълго време. Вторият – адвокат Антов да определи друг свой колега, който да го замести в процеса. Зададен беше и въпросът дали отново казусът ще се гледа по съкратено следствие, както протече първия път. На всички предложения Генов отговори, че първо държи да се посъветва с Антов, когато това е възможно.

И прокурор Ангел Панков, и защитникът на пострадалите от престъплението – дъщерите и майката на убитата жена, се съгласиха, че делото трябва да бъде отложено, тъй като по закон защитата на подсъдимия е задължителна. Така се стигна до определяне на нова дата – 21 ноември, от 13,30 часа.

Мъжът беше осъден през пролетта на тази година на 25 години затвор при първоначален строг режим, след като призна, че е умъртвил жена си. Убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин – със 17 удара с нож по цялото тяло, лицето, врата. При това – на оживено кръстовище в Пещера пред очите на множество пасивни свидетели, никой от които не се притекъл на помощ.

Генов опита да се укрие и беше издирван с дни, като в акцията се включиха военни с високопроходима техника. Беше намерен във вилата на родителите си край село Мухово и арестуван на 4 септември.

При първото гледане на казуса окръжните магистрати му наложи 25 години затвор при първоначален строг режим, както и да плати на майката на убитата и двете й дъщери по 200 000 лева обезщетения.