/ iStock/Getty Images
Дрогиран иманяр задържаха служители на Районно управление-Раковски, съобщиха от полицията.

Иманяр се споразумя за пробация

В купето на автомобила му са открити повече от 200 предмета с белези на културни ценности. В хода на проверка автопатрул на РУ-Раковски спрял водач на лек автомобил "Фолсваген".

Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества показала, че 31-годишният мъж зад волана шофира след употреба на амфетамин. Последвало претърсване на превозното средство.

Униформените открили 8 грама марихуана, както и множество предмети с белези на културно-исторически ценности - монети и пръстени, изработени от бронз, мед и сребро, а в багажника - два металотърсача и лопати.

Прибраха иманяр по време на полицейска акция в Шуменско

Откритите предмети с белези на артефакти били съхранявани в кутия и найлонов плик и били старателно почистени. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а иззетите предмети са изпратени за анализ в историческия музей.

От заключението в експертната справка е видно, че повечето от откритите предмети са оригинални и притежават белези на културно-исторически ценности от различни исторически епохи. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.