Шумен-Хитрино ПОЛИЦИЯ
Шумен-Хитрино ПОЛИЦИЯ / DarikNews.bg, Деян Герговски
46-годишен мъж е задържан по време на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм, която се проведе в каолиновското село Пет могили. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Действията на полицията са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен.

На изградените четири контролно-пропускателни пункта в село Пет могили бяха проверени 68 автомобила и 76 участници в движението. Установени са 26 нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения са съставени 6 акта, наложени са 23 глоби с фиш. Посетени и профилактирани са 11 души от криминалния контингент. 

Извършена е проверка на жител на село Пет могили с наложена мярка „домашен арест“ след извършен грабеж.  

В хода на специализираната операция е извършено претърсване в имот, обитаван от 46-годишен местен жител. Намерени и иззети са 970 метални предмети с вид на монети, които не са регистрирани и идентифицирани по надлежния ред. В жилището му е намерен и иззет металотърсач. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

При извършените проверки на два адреса били намерени противозаконно отнети от временен горски склад 5 кубика дърва за огрев. Започнати са бързи производства.