Готови са резултатите от проверката в РУП Асеновград заради скрити жалби срещу Рашкови
Готови са резултатите от проверката в РУП Асеновград заради скрити жалби срещу Рашкови / © sxc.hu
Готови са резултите от проверката в РУ в Асеновград заради жалбите срещу Рашкови
46825
Готови са резултите от проверката в РУ в Асеновград заради жалбите срещу Рашкови
  • Готови са резултите от проверката в РУ в Асеновград заради жалбите срещу Рашкови

През следващата седмица ще бъдат оповестени резултатите от проверката на Инспектората на МВР в Районното управление в Асеновград,  заяви шефа на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Той обясни, че проверката е била в два етапа. Доволен съм от работата на началника на управлението главен инспектор Запрян Стоянов. Старото ръководство беше сменено именно за незаведени сигнали на граждани, неразследвани такива и за ред други нарушения, подчерта Тодор Чонов. Проверката е заради опита да бъде прикрита жалба, подадена от Веселин Христов преди убийството на 19-годишния Ангел Петров.

Междувременно жителите на Катуница изпратиха благодарствено писмо до посланика на САЩ Джеймс Уорлик, който коментира събитията в Катуница пред медиите и обяви, че в България има две правосъдни системи.

"Ние виждаме във Вас един от малкото светли лъчи чрез, които може справедливостта да възтържествува. В същото време ни е болно, защото нито един български държавник през 20-те години на прехода не поиска да вникне в проблема камо ли да го разреши.Кирил Рашков за тях беше "кокошката със златните яйца". А той през цялото това време всячески показваше, че е над закона и на него всичко му е разрешено, смазваше всеки, който се осмеляваше да иска справедливост. Само ние хората от Катуница знаем на какво бяхме подложени през всичките тези години, се казва в писмото изпратено от жителите на Катуница до американския посланник.