/ снимка: БГНЕС, архив
"Успяхме да направим една балансирана листа от кандидати за евродепутати, както от политически, така и от граждански лица", коментира в интервю за Дарик радио областният лидер на БСП Георги Гергов.

Националният съвет на БСП размести листата на партийното ръководство (ОБЗОР)

"Почти 60% в нея са нови хора, но няма как доказали се хора и у нас, и в Европа, визирам председателя на евролевицата Сергей Станишев, да са извън нея", каза по повод рокадите, дискутирани на Националния съвет на българската левица, председателят на Областния съвет на партията.
 
Гергов допълни, че вчерашният форум е бил труден, но след окончателните решения, всички от ръководството са били единни. Отиваме на тези евроизбори подготвени, с хъс и желание да поемем ангажиментите си към нашите членове и симпатизанти, допълни червеният лидер.
 
Станишев вън от листата на БСП за европейските избори

Специално за област Пловдив смятам, че ще направим равен резултат с ГЕРБ или управляващата партия ще загуби, прогнозира още Гергов. Според него, нагласите на избирателите се променят с часове и никой в този момент не може да каже кой е по-добрият.
 
Той заяви, че позицията, на която беше поставен в листата настоящият евродепутат Петър Курумбашев, е несправедлива, и оцени положително присъствието в нея на съветника на президента Иво Христов.   
 
Цялото интервю с Георги Гергов слушайте в петъчната регионална програма на Дарик Пловдив.