/ Дарик Пловдив
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, номинациите на партията за районни кметове и листата за общински съветници ще бъдат официално представени в галерия „2019“ на ул. „Гладстон“ в града на тепетата.

Ако бъдат избрани, трима от досегашните управници на райони ще повторят мандатите си. Това са Георги Стаменов в „Централен“, Костадин Димитров в „Тракия“ и Димитър Колев в „Западен“. Три са новите кандидатури на ГЕРБ за районни кметове - бившият депутат Костадин Язов за „Южен“, както на сегашните шефове на общинските предприятия „Чистота“ и „Паркове и градини“ Иван Стоянов и Стоян Алексиев съответно за „Източен“ и „Северен“.

Двама от кандидатите на ГЕРБ в Пловдив за общински съветници напуснаха листата на партията за предстоящите местни избори. Това са известният уролог проф. д-р Димитър Шишков и настоящият кмет на район „Източен“ Николай Чунчуков. Лекарят беше на неизбираемото 35-то място в листата. Пред Дарик той заяви, че се чувства обиден. Настоящият районен кмет Николай Чунчуков, който не е кандидат за втори мандат, пък беше на 41-во място. Причините за неговото напускане все още не са ясни.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди листата за кандидати за градски старейшини на Пловдив. В нея изненадващо липсват настоящият зам.-председател на ОбС Радослава Ташкова, управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов, Ани Лафчиева и други сегашни старейшини.

Реалните очаквания на партията на Бойко Борисов са да имат не повече от 20 съветника в местния парламент на Пловдив. Водач на листата е кандидатът за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров.