/ dariknews.bg

В отворено писмо до министъра на културата Боил Банов фондация „Дом за Пловдивската опера“ отново поставя въпроса за ремонта на Концертната зала в Пловдив.  

М. Чолакова: Министерството на културата да посочи точна дата за ремонта на Концертна зала

От организацията подчертават, че въпреки нееднократните им писма и разговори с Банов и служители на Министерството, все още не са получили конкретен отговор за недопустимото забавяне на процедурата за възлагане на обществена поръчка и последващо сключване на договор с избран изпълнител за изработване на инвестиционен проект за ремонт на сградата.

Камарата на архитектите против събарянето на бившия Партиен дом и построяването на мястото на опера

"Повече от половин година след крайният срок на обявената от МК обществена поръчка няма никакво развитие по нейното реализиране. Надеждите на пловдивчани, че в дългоочаканата 2019 година, когато нашият град е Европейска столица на културата, ще бъде ремонтирана залата, макар и с закъснение, не се оправдаха. Въпреки обещаните през пролетта на 2018 г. средства от кабинета за спасяването на разпадащата се зала, няма никакво развитие. Тук даже не коментираме въпроса с объркаването на поръчката и повторното й обявяване.

Бутат бившия Партиен дом и строят Дом на операта, но кога - не се знае

Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно. Настояваме да получим незабавен отговор на въпросите: Кога най–сетне ще приключи процедурата по конкурса и кога ще бъде ремонтирана Концертна зала Пловдив?

Кой носи отговорност за това забавяне? Министерство на културата желае ли да постигне конкретен резултат – ремонтирана Концертна зала в Европейската столица на културата 2019 г.? Нашите действия са продиктувани от стремежа ни да бъдем полезни за Пловдив и да удовлетворим желанията на онези 15 000 пловдивчани, подкрепили с подписите си инициативата „Дом за Пловдивската опера
“, се казва в писмото на фондация „Дом за Пловдивската опера“.

Подписи под него са поставили Любозар Фратев, Никола Добрев, арх. Илко Николов, Георги Стоев и д-р Мариана Чолакова.