Иван Тотев направи символична първа копка на реконструкцията на ул. Лозарска в квартал Коматево
Иван Тотев направи символична първа копка на реконструкцията на ул. Лозарска в квартал Коматево / Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Започна реконструкцията на ул. "Лозарска" в квартал "Коматево"
Пловдив
98963
Пловдив
  • Пловдив
Дългогодишната сага с проекта „Модър-Царевец“ е на път да приключи. Това стана ясно от думите на кмета на Пловдив Иван Тотев. Той обяви, че до една седмица работна група по реализацията на  24-метровия пробив под жп линията в квартал "Смирненски", който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“, ще трябва да изчисли общата стойност на проекта, за да може да бъде обявена и поръчката за инженеринг.

Очакванията на местната управа са договорът за изпълнение да бъде подписан до края на годината и в началото на 2019-та година същинските строителни дейности да започнат. По отношение на отчуждаване на последните три имота, които попадат в проекта, Тотев заяви, че процедурата е стартирала. Най-вероятно обаче собствениците ще обжалват, тъй като цената, която им е предложена за обезщетение, не ги удовлетворява, допълни той.

Общата стойност на целия проект няма да е повече от 10 милиона лева, каза още градоначалникът. Парите ще бъдат осигурени от общинския бюджет в рамките на три години.

Ако в четвъртък ОбС на Пловдив приеме сделката с продажбата на два терена в район "Западен", оценени на над 20 милиона лева, постъпленията в градската хазна ще бъдат пренасочени към „Модър-Царевец“.


Иван Тотев направи символична първа копка на реконструкцията на ул. "Лозарска" в квартал "Коматево".

Иван Тотев направи символична първа копка на реконструкцията на ул. Лозарска в квартал "Коматево"
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

Пътната отсечка има спешна нужда от ремонт, тъй като е осеяна с дупки, а на места асфалтът липсва. Строителните дейности, които трябва да приключат за 90 дни, включат нова настилка, тротоари, осветителни стълбове и подземна комуникация. Цялостният ремонт ще струва 1 милион лева.

Още за тези и други новини от града на тепетата, чуйте в звуковия файл