Борислав Инчев в студиото на Дарик
Борислав Инчев в студиото на Дарик / netinfo
Борислав Инчев
96319
Борислав Инчев
  • Борислав Инчев
Реалният старта на проекта „Модър - Царевец“ ще е през месец ноември. Това прогнозира в интервю за Дарик районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев.

Очакваме до два месеца да приключат всички процедури по отчуждаването на имотите, защото някои от собствениците обжалват сумите, които са им определени като обезщетение и  Административният съд трябва да се произнесе по казуса. На този етап цялата сума за реализацията на проекта не е необходима, защото обектът ще се реализира не само в една бюджетна година. Най-вероятно, когато имотите станат собственост на Община Пловдив, с решение на ОбС ще бъдат предвидени средства за обявяването на поръчката за избор на изпълнител“, обясни Инчев.

По думите му, изграждането на пробива под жп линията, който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“ ще може да започне най-рано в края на октомври, началото на ноември месец, тази година, и то при положение, че няма сериозни обжалвания.

Реалните средства, с които ще разполага „Южен“ през тази година са около 400 000 лева, 90 от които от преходния остатък от миналата година, съобщи още Борислав Инчев.  

170 000 лв. са за изграждането на три нови детски площадки – в парк „Източна Румелия“ , в квартал Коматево и на бул. „Александър Стамболийски“. 83 000 лв. са за нови паркинги, 70 000 лв. за запълване на дупки, 23 000 лв. за нови тротоари и 27 000 лв. за ново осветление.

Още две повдигнати пешеходни пътеки предвижда да бъдат изградени в района Борислав Инчев, по подобие на трите, които бяха направени миналата година.

Кметът на „Южен“ определи сумата, която реално ще харчи района през 2018 година като недостатъчна и изрази очакванията си ОбС на Пловдив да насочи поетапно допълнителни средства за районните администрации.

"За да се отговори поне отчасти на очакванията на хората, трябва да се разполага със средства“, подчерта той.

Още подробности чуйте в звуковия файл.