Ресорният министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова
Ресорният министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова / Дарик архив
Министър Лиляна Павлова ще представи приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз на кръгла маса в Хисаря. В дебата ще участват областният управител Здравко Димитров и кметът на общината Пенка Дойкова. Павлова е подготвила презентация на българското председателство от 1 януари до 30 юни 2018 г.

По темата „Културното наследство и Европейска столица на културата“ ще говорят Красимир Лойков от Център „Образование и демокрация"“, доц. д-р Красимира Кръстанова и доц. д-р Меглена Златкова от  ПУ „Паисий Хилендарски“, както и Елица Василева от Общинска фондация „Пловдив 2019“.

Същевеременно в Пловдив ще се проведе кръгла маса, чиято тема е алтернативната градска мобилност. Форумът ще се състои в Младежкия център и е по проект „Българското председателство на Съвета на ЕС в Европейската година на културното наследство 2018-та към предстоящото домакинство на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-та“.

По този повод кметът Иван Тотев, неговият заместник по спорта Георги Титюков и зам.-министърката на регионалното развитие Деница Николова ще се качат на велосипеди и ще направят обиколка на Гребния канал. Във велошествието ще се включат районни кметове, съветници и ученици.