/ dariknews.bg/архив
Питане до кмета защо се бави изборът на изпълнител по част от Водния проект и фирма „Джи Пи груп“ ли е в основата на това ще отправи на днешната сесия общинският съветник от Реформаторския блок Пепа Дведжиева.

„Реализацията на Водния проект на Пловдив се забави с години, но на 2 август тази година беше обявена обществена поръчка за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на част от район „Северен”.

Заделят средства за новия олимпийски басейн и за стадион "Пловдив"

Постъпилите оферти бяха отворени на 4 септември и тогава стана ясно, че една от фирмите кандидати е „Джи Пи груп”. Оттогава минаха 40 дни, но комисията не е публикувала резултатите от своята работа и все още не е ясно кои от четирите фирми, участници в конкурса, са внесли всички изискуеми документи“, мотивира се Деведжиева.
 
Тя настоява кметът Иван Тотев да отговори на 3 въпроса: Има ли връзка това необяснимо иначе забавяне в работата на комисията с указанието на премиера Бойко Борисов фирма „Джи Пи груп” да бъде извадена от обществените поръчки с европейско и държавно финансиране?

Трябва ли да се търси вариант „Джи Пи груп” да бъде елиминирана от конкурса, ако документите на тази фирма са изрядни и има ли опасност община Пловдив да загуби европейските средства по Водния проект заради мудността на комисията?