Депардийо снима с прасенце и цигулка в Калояново
Депардийо снима с прасенце и цигулка в Калояново / снимка: Getty Images

Жерар Депардийо започва днес снимките за нов филм в Калояново. Първите кадри ще бъдат заснети на православните гробища в пловдивското село, уточни кметът Александър Абрашев. От кметството са подготвили подаръци за френската кинозвезда, като актьорът ще си тръгне с икона и албум за тракийските съкровища.

Във филма „Пътуването“ Депардийо играе ролята на възрастен човек, който спасява малко прасенце. В отделните сцени участват директорът на Драмата Кръстю Кръстев и актьорите от пловдивският театър Симеон Алексиев, Стоян Сърданов, Ивайло Христов, Анди Райчев, Ивана Папазова и други.

Жерар Депардийо пристигна през почивните дни в Пловдив и е отседнал в хотел „Империал“.

Дарик разкри сюжета на филма:

В малко селце в България живее стар човек със син, дъщеря и двама внука. Един ден внучката му решава да му намери развлечение и вместо куче, си взема за домашен любимец малко прасенце, към което много се привързва. И след като вижда, че над прасенцето е надвиснала заплахата от заколване, той решава да поправи своя Трабант да го "открадне" и спаси от сигурна смърт.  И така започва едно изпълнено с куриози пътуване по пътищата на България, в компанията на едно прасе и една цигулка. Едно пътуване през непознати места, където сякаш времето е спряло и където все още ценят малките неща. Старецът среща обикновени, земни хора, които са готови да споделят и малкото, което имат с този, който е в нужда. След дълго бродене, старецът и прасето стигат до гробище, където намират една малка порутена къща, идеалното убежище за тях .Уредникът на гробището първоначално ги прогонва, но после, трогнат от мелодията на цигулката, която се носи над това свято място, сякаш вдъхвайки му живот, решава да ги покани да му гостуват. След няколко месеца, уредникът отива при близките на стареца, за да ги информира за неговата смърт. И освен, да предаде парите, които старецът е спестил и да ги уведоми, че прасето, което вече е пораснало ще остане при него, по изричното желание на дядото, той дарява на внучката неговата стара цигулка, с поръчението, да се на научи чрез нотите да  доловя и слуша гласа на дядо си!