Жестоко нападение над възрастен мъж потресе жителите на пловдивското село Белозем.

87-годишен пенсионер е пребит и ограбен в дома си. Нападателите, които се оказаха малолетни, влезли да търсят пари и храна, предава NOVA.

Задържаха двама души, нападнали и ограбили жена в Добрич

Възрастният мъж е нападнат в дома си в неделя през деня. Дъщеря му го намерила с кървяща рана на челото и кръв по пръстите на ръцете, а гърбът му бил в синини. Виковете за помощ първи чули съседите.

“Сестра ми е подала сигнала. Влезли са през оградата. Изглежда са го гонили с някакви пръчки, за да го бият”, разказа съседът Атанас Атанасов. Друг съсед на пострадалия - Франц Чавдаров, сподели, че се мъжът живеел сам, съпругата му починала преди време, затова го наглеждали. 

Нападателите са откраднали дребна сума пари и храната на пенсионера. След нападението възрастният мъж е отведен от близките си в Пловдив. За него ще се грижи дъщеря му, която на този етап отказва коментар за случилото се.

Четирима 18-годишни младежи пребиха и ограбиха жена в Лом

В понеделник следобед полицията стигна до извършителите - четири малолетни момчета от близката махала. Най-голямото от тях е на 12-години. Пред полицията баща им Марин призна тяхната вина. Той разказа, че децата са били 8 на брой и са търсили храна.

Това не е първото нападение над възрастния мъж. Системно е обиран и бит, твърдят хората в Белозем. От прокуратурата съобщиха, че с провинилите се малолетни момчета ще работи "Детска педагогическа стая".
nova.bg