Дани Каназирева: Пловдив трябва да се освободи от партийните пионки и номенклатурата на ДПС
Дани Каназирева: Пловдив трябва да се освободи от партийните пионки и номенклатурата на ДПС / снимка: Личен архив
Дани Каназирева: Пловдив трябва да се освободи от партийните пионки и номенклатурата на ДПС
79722
Дани Каназирева: Пловдив трябва да се освободи от партийните пионки и номенклатурата на ДПС
  • Дани Каназирева: Пловдив трябва да се освободи от партийните пионки и номенклатурата на ДПС

Ще се борим за балотаж и за голяма група в Общинския съвет на Пловдив. Това заяви в интервю за Дарик лидерът на ПП „Съюз за Пловдив“ адвокат д-р Дани Каназирева, която снощи обяви официално кандидатурата си за кмет на Пловдив по време на представяне на първата й книга „Местната власт в условията на членство на България в ЕС“ .

За да се развива, Пловдив не трябва  да се управлява от партийно подчинени политически фигури, трябва да се пресече и продължаващата с години порочна практика с парите на пловдивчани да се издържа номенклатурата на ДПС в града, заяви в предаването „Дарик кафе“ Дани Каназирева.

Тя обяви, че решението да се кандидатира за кмет е обмислено сериозно. Още докато водех съдебната война срещу столичните бали с боклуци, които се извозваха до депото в Цалапица, разбрах, че има нещо много сбъркано в модела на местно самоуправление, коментира Каназирева и допълни, че по време на докторантурата си е проучила редица европейски модели. По думите й общините в България са много далеч от истинския европейски смисъл на демократичното местно самоуправление,  а потенциалът на Пловдив е много по-голям от това, което се случва в града в момента.

Каназирева отчете още, че в Пловдив се привличат инвестиции по-малко от 2000 евро на човек на година, което е изключително ниско ниво, а в същото време пловдивчани са обложени с най-високите местни данъци. Доказано е, че това води до стагнация в бизнеса и по-малка събираемост в общинската хазна, обясни тя.

Според нея мажоритарният вот на пловдивчани може да изненада политиците и партийните лидери в града тази есен и да развали предварителните задкулисни схеми за групи в Общинския съвет.

 

Уважавам всички останали колеги, които са готови да се включат в битката за местните избори тази есен, но съм готова да докажа, че Пловдив може да се управлява от силно експертен и компетентен екип, ръководен от жена, категорична е Дани Каназирева.