Царицата на розата – рекламно лице на маслодайни продукти в Китай
Царицата на розата – рекламно лице на маслодайни продукти в Китай / община Карлово

Карловски фирми, произвеждащи продукти от роза, ще бъдат включени в проект на китайския холдинг „Пропър Сити”. Това стана ясно след среща между азиатските инвеститори и зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски. Един от символите на града – Царица роза ще бъде рекламно лице на проекта.

Китайците се запознаха с възможностите на Индустриална зона Карлово. Тя бе представена с висок потенциал за развитие на информационни и телекомуникационни технологии, транспортна техника, електро индустрия и логистика.

Други инвестиционни намерения, които могат да се реализират тук, са СПА и спортен туризъм в гр. Баня”, каза пред китайските представители зам.-кметът. Община Карлово бе представена като традиционно развиваща розопроизводството и с перспективи за производство на пробиотици и синбиотици, като се изтъкна и възраждането на производството на коприна.

Г-н Чен Дзонг-Джиен – председател на холдинг „Пропър Сити” представи готов проект за изграждане на зона, в която да се включат предприятия и фирми от България, Европа и Азия. В Китай, по техен проект са изградени вече 8 подобни зони. Това ще бъде голяма възможност за български и европейски компании да представят своята продукция пред китайски партньори.

Китайските представители посетиха Историческия музей в Карлово, където се запознаха с историята и археологията на региона.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Данка Люртова, секретарят Стефан Стефанов, Царица на розата 2015 – Карина Димитрова и Царица на розата 2014 – Десислава Богойска и Тиен Янг – вицепрезидент на холдинг „Пропър Сити”.