„Валенсия“ откри училище по футбол в Рудозем
„Валенсия“ откри училище по футбол в Рудозем / netinfo
Испанският футболен гранд „Валенсия“ официално откри училище по футбол в Рудозем
95600
Испанският футболен гранд „Валенсия“ официално откри училище по футбол в Рудозем
  • Испанският футболен гранд „Валенсия“ официално откри училище по футбол в Рудозем
Испанският футболен гранд „Валенсия“ официално откри училище по футбол в Рудозем, като близо 80 деца от школата на „Палас“ вече тренират по програма разработена от GPS – „Валенсия“, като в бъдеще ще има съвместни треньорски семинари, както и футболни турнири. Целта на проекта е да се даде възможност на децата от региона да се обучават в една от най-добрите футболни програми по футбол, като същевременно се изграждат у тях добри навици, както на терена така и извън него.

Интересът към школата нараства неимоверно, след подписване на договора, твърди президентът на „Палас“ Хайри Шерифов. „Разширяваме периметъра на клуба, правим срещи в региона, обясняваме на хората, какво представлява проекта, защото той е нов не само за нас, но и за България. Усеща се обаче, по-голямо старание от страна на децата в тренировката за турнири и първенства, раздават се повече в тренировъчния процес.Тези, които бяха се отказали да тренират се върнаха, звънят ни дори от Гоце Делчев, има интерес да тренират по тази програма“, категоричен е той.

Според Шерифов, новият проект дава сериозни възможности за реализирането на младите таланти, не само в страната, но и в чужбина.

„Първо, подготовката на децата вдигна нивото, надяваме се за реализирането им в по-големи клубове. Очаквам да се даде възможност на децата ни, излизайки извън България на проби, да забележат техният талант и да се реализират. Вече имаме реален излаз, не е химера, а до големи клубове, Европейски клубове. Достъпът им е реален“, коментира още президентът на „Палас“.

Началото на новата година идва и с много нови възможности и за децата от клуба. Още от 3 до 6 януари ще се проведат първите проби на младите футболисти в чужбина. Те ще са в Атина, Гърция, където ще бъдат наблюдавани от дванадесет скаута. Това ще е първата по-сериозна проверка на уменията на момчетата, като ще е един вид тест за тяхното ниво.

През февруари ще се проведат и първите приемни изпити за нови попълнения в школата на „Палас“, като за целта ще пристигнат Андонис Влакус, който е представител на GPS – „Валенсия“ за Югоизточна Европа, Марио Бонич – координатор на треньорите на „Валенсия“ за Южна и Централна Европа. Двамата лично ще дават оценка на желаещите да тренират по програмата на „Валенсия“ в Рудозем. 

Репортажа на Адриан Кулев можете да чуете в звуковия файл