/ Община Пловдив

Барелеф на американския президент Удроу Уилсън беше открит в сградата на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ в Пловдив. На събитието присъства посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин, кметът на града Иван Тотев и ген. Нонка Матова, председател на дружеството.

Откриха барелеф на Джон Ленън в пловдивското музикално училище (СНИМКИ)

"Пловдив дава голямо значение на този американски президент с наименуване на улица на негово име. С откриването на негов барелеф още веднъж отдаваме почит на човека, който оставя голяма следа в историята на България, който защитава териториалната ѝ цялост при подписването на Ньойския мирен договор.

С днешното събитие се поставя и началото от поредица от мероприятия на сдружението, с които ще се отбележи 100 години от края на Първата световна война", заяви Иван Тотев.

Във фоайето на читалището, бе показана изложбата на Дружеството „100 години от Първата световна война“, с куратор Иво Хаджимишев. Специално за случая бе организирана и дискусионна кръгла маса за „Ролята на Президент Уилсън за бъдещето на България съобразно Ньойския мирен договор”.

На събитието присъстваха и председателят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници, както и членове на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“.