Абитуриенти от ЕГ Иван Вазов захвърлят днес лъскавите тоалети
Абитуриенти от ЕГ Иван Вазов захвърлят днес лъскавите тоалети / zdravedae.com
Цветелина Георгиева от ЕГ "Иван Вазов"
79058
Цветелина Георгиева от ЕГ "Иван Вазов"
  • Цветелина Георгиева от ЕГ "Иван Вазов"

Зрелостници от пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов“, които подкрепят благотворителната инициатива „Панаир на добрината” се отказват от бляскавите рокли и костюми.  Точно в 13,30 часа днес , когато е денят на изпращането на абитуриентите в училище, вместо официални тоалети, те ще се пременят с бели тениски. Това каза пред Дарик абитуриентката Цветелина Георгиева, която е координатор на инициативата в пловдивското училище. През тази година панаирът ще събира пари за болни от муковисцидоза деца, като участие ще вземат ученици от цялата страна.

За втора поредна година решихме да подкрепим инициативата на учениците от
Софийската ІІ английска гимназия „Томас Джеферсън“, защото ни мотивира успехът и обществената реакция, които постигнаха миналогодишните випускници, обясни дванадесетокласничката.

По думите й, всички абитуриенти единодушно са решили да застанат зад кампанията, а подкрепа за това срещат както от останалите ученици, така и от своите родители и учители.

Цвети бе категорична, че решението да замени красивата рокля с бяла тениска в името на каузата, не е взела никак трудно и след като удари и последният училищен звънец, смята да остане да живее и учи в България.

/Цялото интервю с дванадесетокласничката от ЕГ „Иван Вазов“, може да чуете в прикачения аудио-файл/

Абитуриенти от ЕГ "Иван Вазов" захвърлят днес лъскавите тоалети
netinfo