/ РДПБЗН-Пловдив
Избухнала газова бутилка изпрати в болница баба и дядо от Пловдив, съобщиха от пожарната в града под тепетата.

Сигнал за пожара в апартамент пловдивския квартал "Тракия" е подаден около 20.10 ч. тази вечер в оперативния център на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Към мястото на инцидента са насочени екипи на 4-та Пожарна, които са потушили огъня.

Евакуираха гостите на хотел във Велинград заради пожар

При първоначалния оглед е установено, че поради техническа неизправност е избухнала газова бутилка. От пожарната уточниха, че взривът е възникнал в резултат на утечка на пропан-бутан от бутилката и искра при включване на електически уред.

В болница за оказване на медицинска помощ са откарани обитателите на жилището - 90-годишен мъж и 88-годишна жена. От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че в Клиниката по изгаряния  е приет само възрастният мъж. Той ще бъде настанен в реанимационен сектор в клиниката. Според лекарите най-вероятно е с 30% изгаряне, вдишал е и газове от пожара. Има опасност за живота му. Няма информация за състоянието на 88-годишната жена. 

Две жени и дете пострадаха при пожар в Пловдив

От пожара са нанесени и материални щети. Работата по цялостното изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава.