/ dariknews.archive
На 28 август в Заседателната зала на Областна администрация, областният управител на Плевен Мирослав Петров връчи Национална диплома за отличен успех и участие в конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата" на Виктория Николаева Йорданова, завършила 12-ти клас в СУ "Иван Вазов" - Плевен. 

diploma
dariknews.archive

На събитието присъстваха още заместник областният управител Татяна Божинова, Албена Тотева - началник на РУО, директорът  на СУ "Иван Вазов", преподаватели от СУ"Иван Вазов", както и семейството на наградената девойка. 

diploma
dariknews.archive

От месец септември, Виктория Йорданова ще бъде студентка в Университета в Есекс - Великобритания със специалност Мултимедийна журналистика. Пред медиите тя подчерта като основни фактори, спомогнали успеха й семейството и училището.

"Всички учители бяха до мен, подкрепяха ме и ми помогнаха да развия потенциала си. Зад успехите ми стои много неуморен труд и безсънни нощи понякога, упорство и амбиция и чувството е невероятно, защото знам, че си е заслужавало", каза Виктория Йорданова. 

diploma
dariknews.archive

Директорът  на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев, който е бил и преподавател на Виктория по математика сподели, че по време на обучението си в училището тя е била изключително активна в различни области и посочи пример с писането й за сайта на СУ"Иван Вазов", което със сигурност ще бъде един полезен опит в предстоящото й следване в областта на журналистиката. 

diploma
dariknews.archive

От 1996 година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. С такова отличие се удостояват ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и една или повече награди, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта. 

diploma
dariknews.archive

diploma
dariknews.archive

diploma
dariknews.archive