nui
nui / dariknews.archive

nui
dariknews.archive

На 16-ти септември в зала „Божко Шойков“ в НУИ“Панайот Пипков“ в Плевен се състоя традиционното тържество - концерт по случай откриването на учебната 2019-2020-та година.
В препълнената зала с ученици, преподаватели и родители, директорът на училището Жечка Димитрова поднесе приветствие от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

nui
dariknews.archive
 

Това стана след изпълнения на ученици от класовете по китара и флейта при НУИ “Панайот Пипков“.

nui
dariknews.archive

„Тези, които престъпват прага на това училище едва ли осъзнават, какво означава престижното название Национално училище по изкуствата и едва ли са запознати с изключителните успехи на неговите възпитаници на национални и международни конкурси и престижни културни форуми. Но вярвам, че техните родители са убедени, че са направили правилния избор, защото това е образователна институция с особена атмосфера, в която творчеството, културата и изкуството са неизменна част от ежедневието. Тези, за които това обаче не е първа учебна година, са изпълнени с гордост, защото те вече са част от историята на училището и са помогнали за постигането на още по-големи успехи“.

nui
dariknews.archive

Това каза председателят на училищното настоятелство в НУИ“Панайот Пипков“ и зам.-председател на Общински съвет-Плевен Петя Василева пред учители, ученици и родители. Тя се обърна към първокласниците с думите:

„Знам, че сега сърцата ви бият учестено, защото тепърва ще научавате, какво означава писменост, наука и култура, но знам и че в класните стаи ще ви отведат грижовни и вдъхновени учители, за които това, да ви превърнат в грамотни  и самостоятелни хора е мисия на живота им“.

nui
dariknews.archive

На по-големите възпитаници на НУИ"Панайот Пипков", Петя Василева пожела "да продължават да кичат "Стената на славата" с все по-престижни дипломи и сертификати".

Програмата на тържественото събитие продължи с изпълнения на възпитаници на НУИ“Панайот Пипков“.

nui
dariknews.archive

nui
dariknews.archive

nui
dariknews.archive

nui
dariknews.archive