Учредяват Областен съвет за тристранно сътрудничество
Учредяват Областен съвет за тристранно сътрудничество / netinfo

Областен съвет за тристранно сътрудничество ще бъде учреден в Плевен, той се създава, за да изпълни една от основните функции на социалния диалог, която е тристранното сътрудничество, поясни зам.-областният управител на Плевен Тошко Гетов. Активизирането на социалния диалог е една от приоритетните задачи на правителството и затова е напълно целесъобразно този диалог да се води както на национално ниво, така и на областно, допълни той.

Според проекта за правила за устройството и дейността на Областния съвет за тристранно сътрудничество, страни в неговия състав ще бъдат областна администрация, представителните организации на работниците и служителите със структури на територията на областта и представителните организации на работодателите, също със структури в областта.

Страните ще имат по двама представители в Съвета, а негов председател ще бъде областният управител. По решение на Областния съвет за тристранно сътрудничество към него може да се създават на паритетни начала комисии или работни групи за разглеждане на конкретни проблеми. За участие в заседанията на Съвета може да се канят и ръководители на териториални звена.

Учредяването на новата структура ще се състои на 7 октомври от 14.00 часа в заседателната зала на областна администрация.