Ученици от ДФСГИнтелект заминават на трансгранична практика в Острава
Ученици от ДФСГИнтелект заминават на трансгранична практика в Острава / intelect.pleven

30 ученици от ДФСГ „Интелект" заминават на 12 април за Острава - Чешка република за триседмична трансгранична практика по проект „Електронна търговия - успешни европейски практики", секторна програма „Леонардо да Винчи", дейност „Мобилност", финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Всяка събота - от началото на ноември до началото на април 2014 година, групата участници провеждаше предварителна езикова, културна и професионална подготовка в рамките на 184 учебни часа. Целта беше да усъвършенстват владеенето на английски език, да получат нови знания в областта на електронната търговия и програмите за създаване на on-line магазин и атрактивни рекламни банери и графични изображения. Учениците се запознаха с интересни факти от историята, националните традиции и обичаи на Чехия и по-конкретно на Моравско-слезкия край, където се намира Острава - градът, в който ще се реализира триседмичната трансгранична практика.

След успешното приключване на предварителната подготовка всички участници получиха сертификати за езикова и професионална подготовка, които бяха връчени на 9 април от зам. областният управител на област Плевен Мирослав Михайлов.

Ученици от ДФСГ"Интелект" заминават на трансгранична практика в Острава
netinfo

Първите 30 ученици, показали най-добри резултати на тестовете за проверка на усвоените знания и умения заминават тази събота за Острава, а след приключване на практиката те ще получат сертификат Euro Pass.

Екипът на проекта е от преподаватели от ДФСГ „Интелект" в състав Ани Андреева - ръководител на проекта и преподавател по Информатика, ИТ и Уеб дизайн, Елка Рашева - преподавател по Английски език, Таня Димитрова - преподавател по професионална подготовка и Денка Недялкова, която е контактно лице по проекта и преподавател по професионална подготовка.