“Топлофикация Плевен” няма да променя цената на топлата вода

“Топлофикация Плевен” няма да променя цената на топлата вода
“Топлофикация Плевен” няма да променя цената на топлата вода / Дарик Плевен

"Топлофикация Плевен" запазва 8 лв./куб.м пределна цена на топлата вода, а от 1 октомври абонатите на дружеството плащат едно от най-евтиното парно в страната, независимо, че процентът на увеличение на цената в Плевен е най-висок. За това съобщават от "Топлофикация" Плевен.

"След извършени ремонтни работи и направените за тях разходи, стремежът ни винаги е бил предлаганата от нас цена на топлинната енергия да е по-ниска", допълват от топлинното дружество. По абсолютна стойност цената на парното в Плевен се запазва една от най-ниските за газовите централи в страната, дори и след последното увеличение от 4.77 процента на топлинната енергия, прието от ДКЕВР. "Нашата цена е по-ниска дори от тази на "Топлофикация Перник", която ползва въглища и има значително по-ниски разходи, и съизмерима с цената на "Топлофикация Русе", която също е на въглища", се казва още в прессъощението от дружеството.

От началото на октомври цената на парното за битови абонати в Плевен е 71.58 лв./Мвтч, а в Бургас е 68.85 лв./Мвтч. Всички останали газови централи са със значително по-високи цени - например "Топлофикация София" - 80.08 лв./Мвтч, "Топлофикация Пловдив" - 91.95 лв./Мвтч, "Далкия Варна" - 84.74 лв./Мвтч.

"Топлофикация Плевен" продължава политиката си да поощрява редовните си платци и запазва отстъпката от 3% върху дължимата месечна сметка за парно. Според статистиката, от тази възможност се възползват над 50% от битовите абонати в Плевен. За тези, които имат временни затруднения с погасяването на задълженията си, дружеството предлага възможност за разсрочено плащане по индивидуален план съобразно възможностите на конкретния абонат.