Съдът допусна екстрадиране на обвинените за трафик на хора в Германия
Съдът допусна екстрадиране на обвинените за трафик на хора в Германия / dariknews.bg

Окръжен Съд - Плевен постанови, че допуска екстрадирането на задържаните обвиняеми лица за трафик на хора и склоняване към проституция, по отношение на които беше издадена Европейска заповед за арест от германските съдебни власти. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Плевен.

От там уточниха, че за двама от тях - И.Я. и Ю. Б., екстрадицията се отлага до приключване на започнато досъдебно производство срещу тях в Окръжна Прокуратура - Плевен за пране на пари. Определението на Окръжен съд - Плевен, по отношение на обвиняемото лице И.Я., ще бъде протестирано от Окръжна Прокуратура - Плевен пред Апелативен Съд - Велико Търново, казаха още от пресцентъра на прокуратурата.

Преди близо месец, по обвинение за трафик на хора с цел проституция и пране на пари, на базата на получени европейски заповеди за арест бяха задържани общо шестима души. От тях, три жени и двама мъже бяха задържани на територията на плевенска окръжна прокуратура, а шестият е бил задържан в град Бремен - Германия.

Окръжният прокурор Иво Радев обяви тогава, че дейността на групата се наблюдава от 2008 година, по отношение на няколко члена на ромска фамилия от плевенския регион, които набират млади момичета и ги трансферират в Бремен, за да работят като проститутки.