/ dariknews.archive
Районна прокуратура-Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен  мъж за противозаконно отнемане на чужд автомобил, нарушаване на правилата за движение и допускане на пътно произшествие с пострадал човек.

Предадоха на съд петима за незаконно търсене на археологически обекти в „Селището“

Обвинението срещу Наталян И. е за това, че на 07 ноември.2015 г. в гр.Кнежа, ул.“Хр. Смирненски“ противозаконно отнел от владението на собственика, без негово съгласие лек автомобил „Ауди А4“ с намерение да го ползва, чрез използване на оригинален за същото МПС ключ и е  последвала повреда на моторното превозно средство на стойност 780 лева, като същото  е изоставено без надзор в с.Еница, общ.Кнежа.  Престъпление по чл. 346, НК.

Предадоха на съд тираджия, причинил смъртта пешеходка в село Обнова

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 07 ноември 2015 г., на път Кнежа - гр. Червен бряг, при управление на лек автомобил „Ауди А4“, нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Станьо П. и  избягал от местопроизшествието. Престъпление по чл.343 вр. чл.342 от НК.

Обвиняемият бил на гости при сестра си в Кнежа, където в двора на къщата бил паркиран лек автомобил „Ауди А4" собственост на мъж работещ в чужбина. Без нейно знание обвиняемият взел ключовете на автомобила и потеглил към с. Енина.

Малко по-късно в Районно управление-Кнежа е получен сигнал за настъпил пътен инцидент на кръстовището за с.Еница и с.Лазарово, между лек автомобил „Ауди" с чужди регистрационни табели и конска каруца. На място полицейските служители установили, че каруцата била застигната от черен автомобил, който я ударил в задната част и след удара продължил в посока гр.Червен бряг.

Предадоха на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец

В следствие на ударът пострадал Станьо П., който бил транспортиран в ЦСМП-Плевен с фрактура на таза и крайниците. По-късно в с.Еница бил намерен аварирал лек автомобил „Ауди А4" с нанесени механични повреди по предната си част. В последствие е установен водача на автомобила, причинил катастрофата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.