/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха за 72 часа петима души след масовия бой в Плевенско, съобщиха от прокуратурата.

Във връзка с възникналите на 4 януари масов побой и вандалски прояви в село Радомирци, при които са причинени материални щети и средна телесна повреда на едно лице, Районната прокуратура в Плевен е образувала две досъдебни производства.

Масов бой в Плевенско, задържаха осем души

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването са установени лицата, причинили средна телесна повреда на 48-годишен мъж. Всички те са привлечени в качеството на обвиняеми.

С постановления на наблюдаващия прокурор петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, в който прокуратурата ще внесе в Районен съд-Червен бряг искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Поради нарасналото напрежение в селото, на 5 януари в Червен бряг е проведена работна среща между ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, град Плевен, Областната Дирекция на МВР и Районно управление-Червен бряг, при която са набелязани мерки за противодействие на последващи противообществени и престъпни прояви в селото, както и за координиране работата по разследването.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.