/ Снимка: Дарик, архив
На извършителя е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК и му е постановена мярка "задържане, под стража" за срок до 72 часа
На 20 април, в 14:10 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал за намерен труп на мъж в град Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ-Долни Дъбник, ПУ-Искър и ОД на МВР-Плевен. Установена е самоличността на починалия – 64-годишен от Плевен.

Полицаи задържаха 49-годишен иманяр от Гиген

Мъжът се е самонастанил в запустял имот. Трупът е намерен в предверие - коридор на къщата, като първоначално не са установени данни за насилие. На 21 април, от извършената в КСМД-Плевен аутопсия е установено, че смъртта е настъпила в резултат на масивна кръвозагуба, причинена от прободна рана в областта на слабините и засегнат основен кръвоносен съд.  

Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които криминалистите установили и задържали извършителя – 64-годишен от Искър. По първоначални данни, след възникнал скандал и спречкване, мъжът е нанесъл смъртоносните удари. 

Жестоко убийство потресе Плевен

На извършителя е повдигнато обвинение и му е постановена мярка "задържане, под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в следствения арест в Плевен. По случая работиха служители от СПКП при ОД на МВР-Плевен, група КП и ПУ-Искър при РУ-Д.Дъбник. Образуваното досъдебно производство е под ръководството на окръжен прокурор.