Ще назначават вътрешна проверка по случая с арестуваните с подкуп служители от „Общински инспекторат”
Ще назначават вътрешна проверка по случая с арестуваните с подкуп служители от „Общински инспекторат” / снимка: Dariknews.bg

Вътрешна проверка по случая със задържаните с подкуп служители от звено „Общински инспекторат" Плевен ще има, ще се засили и превантивния контрол. Това обеща на пресконференция пред журналисти днес зам.-кметът на община Плевен д-р Валентин Матеев.

Вчера двама служители на звено "Общински инспекторат" - на 48 и на 34 години, бяха хванати близо до входа на парк „Кайлъка" заради получаване на подкуп от 40 лева.

Случилото се е много неприятно, но преди да предприемем каквито и да е по-сериозни действия, нека изчакаме мнението на органите на разследването и прокуратурата, призова д-р Матеев. Според него, подобен инцидент се случва за първи път. По-възрастният от задържаните, които са към Еко инспектората, е дългогодишен служител, а другият е на това си работно място поне от 5 години. Задържаните мъже се занимават с проверки на спазването на разпоредбите на Общински съвет Плевен, когато се наложи съставят актове за нерегламентирана дейност и кръгът от задълженията им е доста широк, поясни зам.-кметът. По негови данни, общият брой на служителите на Общинския инспекторат е 60 души, 35 от тях работят в Плевен.

Наблюдаващ случая прокурор е Иво Йолов. Двамата служители днес са освободени от ареста, мярката, която им е определена, е подписка.