/ Община Плевен
Инвестицията за реализиране на проекта е 5 121 265 лева
Плевен е единственият областен град в страната с изцяло ново, модернизирано и енергоспестяващо улично осветление в резултат на изпълнението на проекта „Реконструкция на системата за улично осветление в град Плевен”, обяви кметът Георг Спартански.

След проведена процедура избраният изпълнител е „Улично осветление“ ЕАД - София.
 

От общината съобщиха, че ще изплатят инвестицията в срок от 10 години.

Община Плевен

Строително-монтажните дейности, свързани с изпълнението на проекта, започнаха през м. август 2020 г. и завършиха през м. април 2021 г. След изготвяне на всички необходими строителни книжа и протоколи обектът беше въведен в експлоатация на 29.04.2022 г.

Вандали хвърляха камъни по тролеи в Плевен, счупили стъкло откъм шофьора

Изградена е  система за централно наблюдение и управление на уличното осветление. Ремонтирани са 339 електрически табла с поставени компоненти от системата за управление в тях. 

Плевен
Община Плевен

Ремонтирани са механичните елементи за закрепване на уличните и паркови осветителни тела. Доставени и монтирани са 294 броя нови стоманени стълбове и 2259 броя нови конзоли за закрепване на улични осветители.

Съгласно сключения договор между Община Плевен и „Улично осветление“ ЕАД инвестицията за реализиране на проекта е 5 121265 лева. Въвеждането на мерките ще доведе до икономия на средства (при цени от 2019 г.) за електроенергия около 372 000 лева годишно, а на средства за поддръжка - около 237 000 лева годишно.

С реализирането на този проект град Плевен получи една модерна и високоефективна система за улично осветление като една от важните предпоставки за постигане на съвременен стандарт на живот.