/ dariknews.bg
ОИЦ-Плевен организира спортна инициатива във всички общини в областта за популяризиране на обекти, получили подпомагане от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)

Предсрочно изпълнение на дейности отчете проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”

От 14 ноември спортната инициатива за популяризиране на възможностите, които предоставят еврофондовете в България. Събитието се организира от Областния информационен център и Община Плевен в сътрудничество с общините в областта.

В продължение на седмица във всеки един общински център ще се проведе велопоход със състезателен характер. Стартът и финалът на определения маршрут са обекти създадени, преустроени или реновирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Община Плевен се включва отново в отбелязването на Световния ден на ходенето

Целта е вниманието отново да се насочи към значимостта на финансовата подкрепа от Европа за местното развитие. На изнесените приемни на ОИЦ-Плевен участниците ще се запознаят с възможностите, които различните оперативни програми предоставят в момента, ще получат актуална информация и за други успешно приключени проекти на територията на област Плевен.

В инициативата могат да се включат всички желаещи след предварителна регистрация в съответната община. Предвидени са много награди за най-активните.