Румен Петков обяви основните цели на АБВ при откриването на кампанията в Плевен
Румен Петков обяви основните цели на АБВ при откриването на кампанията в Плевен / archive.dariknews

„Ние от АБВ сме пред вас, за да заявим много ясно трите си основни цели - възстановяване на българската държавност, чрез сериозна, радикална промяна на институциите, съдебната система в това число друг начин на избиране на Висш съдебен съвет, друга система за граждански контрол, друга система за работа на прокуратурата". Това каза зам.-председателят на АБВ и водач на листата за 15-ти МИР-Плевен Румен Петков, който при откриването на предизборната кампания на партията на 8 септември в Плевен посочи първите три основни цели на АБВ.

„Пред вас сме за да кажем, че искаме коренна промяна на политическия модел - един изчерпан модел, който гарантира недоверие, който генерира омраза към политика и политици, както и неудовлетвореност от държавата и нейните институции.
Ние искаме да се гарантират правата на гражданите да избират, искаме да се противопоставим срещу купуването на гласове. Искаме да създадем нормални условия за живот".

Като трета основна цел на АБВ, Румен Петков посочи предотвратяването на демографския срив и на демографската катастрофа.
„Демографията не е само раждаемост и смъртност. Тя е начин на живот. Демографията е: условия на живот, образование, квалификация, заетост и възможност за защита и гарантиране на правата на всеки български гражданин. Затова във фокуса на политиката на АБВ е отделния човек, малките и големите населени места", каза Румен Петков.

Румен Петков обяви основните цели на АБВ при откриването на кампанията в Плевен
netinfo

„Един от основните ни проблеми в последните години е, че ние не съумяваме да работим като държава и институции и с евроинструментите. Разбира се, че регионалното развиие е изграждане на магистрали. България се нуждае от нов тип комуникации, от нова среда за привличане на инвеститорите, но ако ние днес не разберем, че в общините е нужна друга инфраструктура, ние ще продължим да скърбим за това, което стана в Мизия, за Аспарухово, за Бургас и за тези хора, чийто живот отиде мърцина".

Румен Петков засегна и един от основните проблеми на държавата, свързан с корупцията и незаконната търговия. „Когато българинът продава гласа си и взима 30 лева, той всъщност генерира контрабанда, защото няма честно и почтено изкарани пари, с които някой да отиде да купува гласове, а те се купуват с пари от контрабанда, наркотици и незаконни цигари, алкохол и горива".

Петков коментира движението на делът на контрабандата с цигари през последните години, когато той през 2001-2005 г. е 25-35%, през 2006-2008 г. той е свит на 14%, след което тръгва нагоре, за да достигне ниво от над 50%.

„Това без държавата, МВР и митниците няма как да стане и всеки българин, който продава гласа си трябва да знае, че утре децата му ще бъдат изложени на натиск да употребяват наркотици, ще си купува незаконни цигари, че ще налива в резервоара си незаконно гориво, защото тези 30 лева този, който ги дава трябва от някъде да ги вземе. С честен и почтен труд, той няма да ги изкара", категоричен е Румен Петков.

Затова днес трябва да се изправим срещу задкулисието и начина, по който държавата ни беше управлявана през последните години и да кажем, че искаме собственото си достойнство. Да кажем, че искаме една силна и достойна България. Това не са патриотарски фрази. Това е дълбока наша убеденост и начин на мислене и да се изправим пред хората и да им кажем, че заедно можем, и трябва да тръгнем напред, за да има след нас такава България, каквато на нас дадоха родителите ни, и че България има един силен утрешен ден и той е в ръцете на нашите млади хора".

Румен Петков обяви основните цели на АБВ при откриването на кампанията в Плевен
netinfo

Румен Петков каза, че това не е самоцелна битка. „Ние искаме да построим Белене и аз съм сигурен, че това ще го казват и други политически сили, които са лъгали достатъчно на тази тема.
Ние искаме да изградим Южен поток, но не на тази цена, на която ни се предлага - за 6 месеца удвояване на цената. Само на територията на Централна Северна България са 10 000 работни места и абсурдно при наличието на чуждестранен инвеститор, правителството на България да тръгне да изгражда Седми блок на Козлодуй на цена, на която ще построи два блока в Белене".
Тук Петков добави и въпроса с изграждането на хранилище за отработено ядрено гориво.

„Ако хранилището се окаже в Плевен, нас някой питал ли ни е? Ако нямаме отговор на въпроса, дали имаме специалисти и потенциал да изградим такова хранилище, какво можем да кажем за обикновения човек, който всъщност е фокусът на политиката и в негово име, изборът на 5 октомври е с номер 14!

Областният лидер на АБВ в Плевен и втори в листата за изборите на 5 октомври Цветан Антов, който представи кандидатите на АБВ в Плевен коментира номера на бюлетината на партията, който е 14.

„За мене номер 14 е едно сакрално число и сега настръхвам, защото цял живот в спортната си кариера съм носил числото 14, с което съм постигал успехи за Плевен и България и смятам, че като добавим, че годината е 2014-та, можем да очакваме на 5 октомври един солиден резултат".

Румен Петков обяви основните цели на АБВ при откриването на кампанията в Плевен
netinfo

Изразявайки още веднъж съпричастност към Деня на траур в Бургас, Румен Петков сподели, че концертът на Дани Милев  в Плевен ще се състои на 26 септември, когато гост на плевенчани ще бъде и председателят на АБВ и президент на Бългрия /2002-2012/ Георги Първанов.