В област Плевен е разкрита втора COVID зона в извънболничната помощ, съобщиха от Районната здравноосигурителна каса (РЗОК).

Продължава ваксинацията на открито в Плевен

За това е сключено споразумение с "Кардиологичен медицински център" ЕООД на ул."Пиер Кюри" 2 в областния град. В COVID зоната се прави преглед за съмнение за коронавирусна инфекция.

Извършва се и лечение на пациенти с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването. То включва два прегледа от лекар-специалист в рамките на 10 календарни дни от датата на доказване на заболяването.

Прегледите предвиждат, по преценка на лекаря, лабораторни изследвания - в т.ч. пълна кръвна картина, креатинин, ALAT, CRP, както и рентгенография на гръден кош и бял дроб, ЕКГ и измерване на кислородна сатурация.

В Плевен осигуряват "зелен коридор" за ваксинация

При необходимост, лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение от позитивния лекарствен списък. Екипът на лечебното заведение обслужва пациенти, изпратени от общопрактикуващите лекари, така и самонасочили се, се посочва в съобщението от РЗОК.

На 23 септември бе разкрита COVID зона и към ДКЦ "Свети Панталеймон" в Плевен.
БТА