/ Прокуратура на Република България
Окръжната прокуратура в Плевен образува и води разследване за трудовата злополука със загинал работник в Червен бряг. Това съобщават от държавното обвинение. 

Припомняме, че инцидентът е станал вчера преди обяд по време изкопни дейности. Загиналият мъж, който е работел на обекта без трудов договор, е бил затрупан от земна маса в дълбок ров.

Мъж загина, затрупан при изкопни дейности край село Реселец

От прокуратурата уточниха, че злополуката е станала при строителство с цел изграждане на дъждовен колектор по бул. "Европа". Строителството е извършвано по проект на Община Червен бряг, а изпълнител по него е търговско дружество.

Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Плевен. Към момента е извършен оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

Ще бъдат изяснени всички причини и обстоятелства, при които е настъпила злополуката, в това число дали са допуснати нарушения на правила за охрана на безопасността на труда, довели до настъпилата смърт, посочват още в съобщението от прокуратурата.

Директорът на Дирекция "Инспекция по труда" в Плевен Радослава Иванова коментира, че проверката по случая не е приключила, като предстои да се изясни коя е фирмата, за която е работил загиналият работник.
БТА