Призовани свидетели по делото Зелов не се явиха в съда
Призовани свидетели по делото Зелов не се явиха в съда / dariknews.archive

В първото от двете поредни съдебни заседания срещу бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов, съдът е разпитал 8 от призованите общо 10 свидетели по делото, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Плевен.

Двама от призованите свидетели не са разпитани поради неявяване в залата, а на този етап подсъдимият Алексей Зелов не е давал обяснения.

Делото започна на 3 декември в 10:00 часа и се гледа при закрити врата, заради приложените като доказателства по казуса СРС-та.

„Не се чувствам виновен и към днешна дата все още не ми е ясно в какво точно ме обвиняват. Очаквам фиаското, което претърпя първият обвинителен акт, да се случи и с втория, защото няма кой знае какви съществени разлики между двата. Вярвам, че обективната истина ще възтържествува и съдът ще стигне до нея", каза пред медиите преди да влезе днес в съдебната зала бившият зам.-градоначалник на Плевен. Разглеждането на делото продължава в четвъртък от 10:00 часа с изслушване на заключенията на вещите лица по назначените експертизи.

Обвинението, което беше повдигнато срещу Зелов от Софийската градска прокуратура е за това, че през периода от началото на април 2014 г. до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал 10% от сума по три фактури, издадени от търговско дружество „П.-И." ООД.

Въз основа на тях е трябвало да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговското дружество, като поисканите от Зелов пари били 4 000 лв.