Президентът Росен Плевенелиев пожела успех на Парад на модата 2014-2015
Президентът Росен Плевенелиев пожела успех на Парад на модата 2014-2015 / dariknews.archive

По повод покана до президента да присъства на юбилейното издание на „Парад на модата" със създател и режисьор актьорът от ДКТ"Иван Радоев" - Плевен Георги Ангелов, от администрацията на държавния глава се получи писмо до изпълнителния директор на Обществен фонд „Читалища" - Плевен, Даниела Димитрова.

"От името на администрацията на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев поднасям искрената му благодарност за поканата да бъде гост на юбилейния концерт-спектакъл „25 години Парад на модата в Плевен". Когато красотата и талантът се обединят, резултатут е очаквано добър", се казва още в писмото.

„За нас е много важно, че има сцена, която привлича както родните дизайнери, така и майсторите от европейска и световна величина.
Това, че г-н Ангелов успява да доставя удоволствие на публката с модните спектакли, които твори говори, че Парадът на модата в Плевен е доказана сцена и очаквано събитие".
В писмото се изразява съжаление, че предварително планираната програма на президента не му позволява да присъства на концерта.
„Използвам случая от името на президента да пожелая на целия екип лично здраве, нови успехи и весели Коледни и Новогодишни празници", пише Мартин Иванов - Секретар по култура, образование и национална идентичност на Президента на Република България.

На 21 декември от 19:00 часа в залата на ДКТ"Иван Радоев" - Плевен ще се състои юбилейният шоу-концерт-спектакъл „Парад на модата" Плевен 2014-2015.

Повече от 200 тоалета на 17 родни дизайнери, представени от 40 манекена ще бъдат показани тази вечер.
Емблематичното за Плевен събитие се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен, проф. Димитър Стойков. Организатори са Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища" и Читалище „Лик".
Музикалното оформление е на Асен Антонов, а музикалният подбор и изработка е на Николай Колев.
Спектакълът е по идея, режисура, постановка и хореография на актьора от ДКТ"Иван Радоев" - Плевен, Георги Ангелов.