Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"За трети път възкресяваме първопросветителката Анастасия" е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".

"Издателят на вестник "Посредник" започна набирането на номинации за третото издание на наградата за просвета на името на Анастасия Димитрова. Тя беше учредена през 2010 г., в навечерието на 170-та годишнина от създаването на първото в България светско девическо училище от плевенчанката Анастасия Димитрова. Инициатор и основен организатор на инициативата е Издателска къща "Фортуна прес" ООД, с подкрепата и в съучастие със синдикалните учителски организации в региона.В първото издание бяха подадени 42 номинации в осемте категории на конкурса. Подготвените съгласно регламента на наградата предложения очакваме на адресите - пощенски и електронен на вестник "Посредник" до 15 май 2012 г.
От тази година можете да подавате номинации и онлайн - в сайта на наградата, на адрес: http://24may.posredniknews.com."

От новия брой на вестника ще научите още "СОУ "Яворов" отива на национално по гражданска защита" . "Отборът на СОУ "Яворов" - Плевен е победител в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Тази година участие взеха 6 отбора от общините Плевен, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Никопол. Отборът на СОУ "Яворов" се ръководи от Сергей Ценов, а учениците са 8-окласници. Апостол Савов, Валерия Христова, Петър Иванов, Петя Петкова и Зина Хинова са плевенските ученици от "Яворов", които ще представят Плевенска област на националното състезание по гражданска защита".

"Курорт от НОИ - в 47 заведения", четем на втора страница в новия брой на "Посредник". "На 1 март стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2012 г., съобщи Блага Минкова от НОИ - Плевен. Тази година рехабилитацията може да се извърши в 47 заведения в страната. Право на това имат лица, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, трудова злополука и професионална болест. Също така хората получаващи лична пенсия за инвалидност, ако обаче не са навършили възраст за пенсиониране".

В "На кафе за силажа" научаваме за поредната инициатива на Института по фуражни култури в Плевен да коментира на чаша кафе актуалните проблеми на земеделието и животновъдството с представители на сектора от Плевенско.

В новия брой на "Посредник" ще прочетете още: "Пет дни военна документалистика във Военния клуб", "Какво разказа плевенският Хитър Петър на флорентинските деца", "Зумба маратон в Плевен", "Футболистите победиха „Локомотив" - Горна Оряховица".