/ iStock/Getty Images
В община Плевен ще се предоставят почасови услуги в домашна среда и доставка на продукти за 334 възрастни над 54 години, хора с увреждания и поставени под карантина, съобщиха от Общината.

Дейностите ще се изпълняват по спечелен проект за патронажна грижа и преодоляването на последиците от ковид кризата. Той е на стойност 720 478 лв., финансиран е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Кога Плевен ще има изцяло екологичен транспорт

Услугите ще се предоставят от медицинска сестра, психолог, домашен санитар или доставчик. Домашният санитар ще има ангажимента средно до 2 часа на ден да помага на потребителите при къпане, личен тоалет, готвене, хранене, пазаруване и други.

Доставчикът ще купува със средства на нуждаещите се и ще доставя до дома им хранителни продукти и медикаменти. Медицинските сестри и психолозите ще работят по индивидуални планове в зависимост от потребностите.

Социалната услуга ще е със срок на изпълнение 15 месеца, от които 3 ще са за провеждане на процедури за подбор на персонал и потребители, както и обучение на наетите лица.
Патронажната грижа трябва да стартира от януари 2022 г.
БТА